Jeg vet jeg lovte denne oppskriften for noen dager siden, men jeg ble veldig opptatt med skolejobbing. Jeg har nemlig i innspurten av mastergraden min ved Kunsthøgskolen i Bergen og jeg må bruke mesteparten av tiden min til dette. Jeg kommer til å bake om jeg får tid, men jeg får ikke laget innleggene med bilder av alt jeg gjør. Det er ganske mye arbeid med å ta bilder til slike innlegg og det tar endel tid å redigere bildene. Så dette innlegget blir det siste innlegget på en stund hvor jeg legger ut bilder av gangen i bakingen.
Så til oppskriften. Jeg har tatt en ny oppskrift fra den fine boken med 500 kjeks og småkaker som jeg nevnte i et tidligere innlegg. Dette var verdens enkleste kjeksoppskrift, så om du har en liten time til rådighet og ønsker å lage noe som er supergodt er dette oppskriften for deg.
Dette trenger du:
115 g usaltet smør
200 g sukker
1 egg
revet skal av en appelsin (2-3 ts)
1 ts vaniljeessens
200 g hvetemel
1/2 ts natron
1/4 ts bakepulver
1/4 ts salt
200 g små hvite sjokoladepletter
evt. småhakket hvit sjokolade fra Freia
Dette gjør du:
Begynn med å raspe opp appelsinen og sett stekeovnen til forvarming på 190 grader.
For å raspe opp skallet kan du bruke en rasper eller den fine delen på rivjernet ditt.
Så deler du smøret i biter og putter det i en bolle sammen med sukkeret.
Visp dette godt sammen på medium styrke.
Så tilsetter du egget. Som du visper godt inn i sukkersmøret.
Så tilsette vaniljeessensen.
Om du ikke har dette kan du heller bruke 1 ss vaniljesukker. Men da skal dette inn i deigen sammen med melet.
Sammen med vaniljeessensen skal også appelsinskallet.
Hele kjøkkenet dufter av appelsin. Deilig!
Sikt de tørre ingrediensene sammen.
Ved å sikte alt det tørre unngår du at det blir klumper i deigen din og dessuten er det en fin måte å fordele bakepulver, natron og salt utover i deigen.
Miks dette sammen til du får en "tørr" deig. Ta bollen vekk fra mikseren og tilsett den hvite sjokoladen.
Jeg har brukt hvite sjokoladepletter fra Hershey.
Rør sjokoladen inn i deigen for hånd.
Så gjør du klart et stekebrett med bakepapir på og lager små kuler av deigen.
Legg kulene med 5 cm avstand på brettet og trykk de ned på midten.
Det er en klissete jobb, men hva er vel baking om man ikke kan grise litt!
Stek dem midt i ovnen 8-10 minutter og la dem avkjøles i ca. 5 minutter før du fjerner dem fra bakepapiret. De er like gode varme som kalde.
Jeg hadde litt for liten avstand til kulene slik at de endte opp med å steke seg litt i hverandre. Det gjorde ingenting på resultatet. De ble nemlig knallgode!
Appelsin og hvit sjokolade var en knall kombinasjon.
Jeg fikk ca. 40 kjeks med denne oppskriften. Oppbevares 4-5 dager i en lufttett boks.
Kjeksene er flotte å ta med som en liten oppmerksomhet om du blir invitert bort.
Her har jeg puttet kjeksen oppi linposer kjøpt hos JennifersCookies på Etsy.com. Etsy er min favoritt nettbutikk for tiden. Folk lager så mye fint man kan kjøpe.
Håper dere har en fin lørdag!
Det har jeg. Sitter å ser ut på det fine været vi har i Bergen. Deilig med sol. Bare synd jeg ikke kan gå ut i dag. Nå må jeg tilbake til arbeidet med oppgaven.
Sees snart,
Caroline
lørdag 19. februar 2011
onsdag 16. februar 2011
Jeg baker igjen!
Nå har jeg endelig nok energi til å bake igjen etter flere uker med sykdom. Det kjennes så godt ut å stå på kjøkkenet og jobbe. Jippi!
Denne gangen har jeg bakt til mine klassekamerater. Synes de er så flotte at de fortjener en liten godbit. Jeg skal gi deg et hint på hva jeg holder på å lage, men du får ikke se hva det er før imorra. Hovedingrediensene er:
Følg med, følg med!
Caroline
Denne gangen har jeg bakt til mine klassekamerater. Synes de er så flotte at de fortjener en liten godbit. Jeg skal gi deg et hint på hva jeg holder på å lage, men du får ikke se hva det er før imorra. Hovedingrediensene er:
![]() |
Appelsin. |
![]() |
Hvit sjokolade. |
Caroline
fredag 11. februar 2011
Dagdrømming!
Siden jeg ikke får lov til å bake så mye ser jeg på bakeprogrammer. Baking er en fantastisk verden. Så mye energi og kjærlighet som tillegges mat og baking er helt fantastisk.
Det er så mange matserier som jeg liker å se på. Noen er bedre enn andre. Jeg har sett på slike serier så lenge jeg kan huske og er en stor fan av bl.a Nigella Lawson & Jamie Oliver. Men akkurat nå er jeg forelsket i serien The Delicious Miss Dahl fra BBC. Jeg simpelthen elsker Sophie Dahl og måten hun presenterer maten på. Bare se selv!
Det er så mange matserier som jeg liker å se på. Noen er bedre enn andre. Jeg har sett på slike serier så lenge jeg kan huske og er en stor fan av bl.a Nigella Lawson & Jamie Oliver. Men akkurat nå er jeg forelsket i serien The Delicious Miss Dahl fra BBC. Jeg simpelthen elsker Sophie Dahl og måten hun presenterer maten på. Bare se selv!
Håper du ble like inspirert som meg!
Ha en god fredag,
Caroline
fredag 4. februar 2011
Jeg har blitt syk...
...og legen min har bedt meg om å ta det helt med ro en hel uke. Det betyr ingen skole og heller ingen baking dessverre. Men forhåpentligvis er jeg frisk og klar for nye sprell om en uke.
Men jeg vil vise dere bilde av det deilige godteriet som fantastiske søsteren min og kjæresten hennes tok med seg fra Roma:
Var det ikke koselig at de tenkte på meg? Det var deilig marsipan og saftig fruktgele.
Det er så kjekt å bli overrasket på denne måten. Love it!
Sees snart,
Caroline
Men jeg vil vise dere bilde av det deilige godteriet som fantastiske søsteren min og kjæresten hennes tok med seg fra Roma:
Var det ikke koselig at de tenkte på meg? Det var deilig marsipan og saftig fruktgele.
Det er så kjekt å bli overrasket på denne måten. Love it!
Sees snart,
Caroline
tirsdag 1. februar 2011
My 15 minutes of fame!
![]() |
Skjermdump av Byavisens elektroniske visning. |
Jeg skulle ta bilder av selve avisen, men batteriet på kameraet streiket. Men jeg fikk så fine bilder fra fotografen. Så jeg legger dem ut istedet.
Alle bildene under er tatt av Linn Marit Hermansen.
Mosing av banan under bakingen.
Laging av smørkrem i min fine KitchenAid og fylling av muffinsformer med min fine iskremskoop. Jeg anbefaler deg å investere i en slik om du lager mye muffins. Da får du like mye i hver form på en enkel og grei måte.
Pynting av muffins med sjokoladesmørkrem. Jeg bruker en stor stjernespiss til dette.
Denne delen er så kjekk, selve pynting. Det er gøy å ha et bilde av seg selv når man pynter kaker. Det er vanskelig å ta bilde av seansen selv når begge hendene er opptatt med fordeling av strøssel.
Her er resultatet oppe på mitt flotte pressglassfat fra Fretex. Mitt absolutte favoritt shoppested for fine gamle kakefat. En dag skal vise dere alle de fine fingene jeg har funnet der.
Linn Marit var så flink til å ta bilder av fine detaljer under bakeseansen. Mine fine bøker. Mobilsmykket mitt: En cupcake og en sølvskje. Love it! Den fine muffinsskålen mamma ga meg til bursdagen. Og til slutt det fine gull- og sølvpynten min.
Journalisten Daria og meg sitter og snakker om resultatet.
Men jeg må innrømme at jeg er overrasket over at ting som jeg sa, ble litt annerledes skrevet. Det er ikke alt i intervjuet som stemmer helt, men sånn blir det vel som regel i et intervju.
Men det var uansett en artig opplevelse. Kan gjerne gjentas ;)
Caroline
lørdag 29. januar 2011
Sitronruter 1/500
Til jul fikk jeg denne bakebok av svigermor med 500 forskjellige oppskrifter på kjeks og småkaker. Den var så fint delt inn i kapitler som klassiske småkaker, ruter & stenger, matkjeks, kjeks for allergikere etc.
Jeg tenkte jeg skulle prøve meg på alle oppskriftene i boken. Jeg rekker kanskje ikke å bake meg gjennom hele boken i år, men kanskje neste år. Dette blir nesten som filmen Julie & Julia. Bare nesten. Det er en film om å utfordre seg selv og den er en veldig fin "matblogge"-film. Det er denne filmen som inspirerte meg til denne utfordringen. Se den!
Den første oppskriften jeg prøvde ut er sitronruter. Oppskriften inneholder Lemon Curd. Jeg hadde nemlig et glass Lemon Curd stående i kjøleskapet som måtte brukes. Perfekt!
Dette trenger du:
Til deigen:
115 g usaltet smør
50 g sukker
1 ts vaniljeessens
150 g hvetemel
en klype salt
Til lokket:
50 g sukker
2 ss hvetemel
2 egg
150 g Lemon Curd
5 ss friskpresset sitronsaft
2 ss melis, til dryss
Dette gjør du:
Start med å sette på ovnen på 175 grader. Skjær smøret i terninger og smelt det på svak varme.
Ta kasserollen av varmen og rør inn sukkeret og vaniljeessensen.
Sikt melet.
Og tilsett saltet.
Rør alt sammen til en deig.
Deigen skal være fin og fast.
Kle en form med aliminiumsfolie.
Trykk deretter deigen ut i formen og stek den i 25 minutter, til kaken er gyllen på overflaten.
Når bunnen er ferdig og formen er ute av ovnen senker du temperaturen til 150 grader.
Så til lokket. Dette gjøres når bunnen steker.
Du trenger sitroner. Jeg brukte en liten og en stor.
Svisj all saften ut av sitronene slik at du får masse god sitronsaft.
Rør deretter sammen mel og sukker i en bakebolle.
Deretter røres eggene inn.
Så skal sitronsaften og Lemon Curd'en røres godt inn.
Omtrent nå skal bunnen din være ferdig. Den skal være gyllen og hard.
Så skal sitronrøren helles over bunnen og steker den i ovnen i 15 minutter. Eller til lokket har stivnet litt.
La kaken avkjøles i formen før du legger den over på en skjærefjel. Skjær den i ruter og dryss melis over dem når du skal servere dem.
De oppbevars i en lufttett boks i 2-3 dager.
Disse var utrolig friske og gode på smak. Min sønn fikk smake en liten bit og ble helt vill etter dem.
Denne er lett og lage og smellgode! Perfekte til teen på en lørdag.
Ha en god helg!
Caroline
Jeg tenkte jeg skulle prøve meg på alle oppskriftene i boken. Jeg rekker kanskje ikke å bake meg gjennom hele boken i år, men kanskje neste år. Dette blir nesten som filmen Julie & Julia. Bare nesten. Det er en film om å utfordre seg selv og den er en veldig fin "matblogge"-film. Det er denne filmen som inspirerte meg til denne utfordringen. Se den!
Den første oppskriften jeg prøvde ut er sitronruter. Oppskriften inneholder Lemon Curd. Jeg hadde nemlig et glass Lemon Curd stående i kjøleskapet som måtte brukes. Perfekt!
Dette trenger du:
Til deigen:
115 g usaltet smør
50 g sukker
1 ts vaniljeessens
150 g hvetemel
en klype salt
Til lokket:
50 g sukker
2 ss hvetemel
2 egg
150 g Lemon Curd
5 ss friskpresset sitronsaft
2 ss melis, til dryss
Dette gjør du:
Start med å sette på ovnen på 175 grader. Skjær smøret i terninger og smelt det på svak varme.
Ta kasserollen av varmen og rør inn sukkeret og vaniljeessensen.
Sikt melet.
Og tilsett saltet.
Rør alt sammen til en deig.
Deigen skal være fin og fast.
Kle en form med aliminiumsfolie.
Trykk deretter deigen ut i formen og stek den i 25 minutter, til kaken er gyllen på overflaten.
Når bunnen er ferdig og formen er ute av ovnen senker du temperaturen til 150 grader.
Så til lokket. Dette gjøres når bunnen steker.
Du trenger sitroner. Jeg brukte en liten og en stor.
Svisj all saften ut av sitronene slik at du får masse god sitronsaft.
Rør deretter sammen mel og sukker i en bakebolle.
Deretter røres eggene inn.
Så skal sitronsaften og Lemon Curd'en røres godt inn.
Omtrent nå skal bunnen din være ferdig. Den skal være gyllen og hard.
Så skal sitronrøren helles over bunnen og steker den i ovnen i 15 minutter. Eller til lokket har stivnet litt.
La kaken avkjøles i formen før du legger den over på en skjærefjel. Skjær den i ruter og dryss melis over dem når du skal servere dem.
De oppbevars i en lufttett boks i 2-3 dager.
Disse var utrolig friske og gode på smak. Min sønn fikk smake en liten bit og ble helt vill etter dem.
Denne er lett og lage og smellgode! Perfekte til teen på en lørdag.
Ha en god helg!
Caroline
torsdag 27. januar 2011
I dag fikk jeg besøk av...
...Daria & Linn Marit. To søte jenter fra Byavisen i Bergen. De intervjuet meg om baking og blogging.
Jeg må innrømme at jeg var ganske spent på hvordan dette skulle gå. Jeg har aldri blitt intervjuet før. Og på starten var det litt rart å skulle fortelle om meg og min interesser på den måten. Men de var ganske flink med å bryte isen. På slutten av intervjuet satt vi oss ned, spiste muffins og drakk te. Det føltes nesten ut som jeg hadde blitt intervjuet av de før. Det må jo være et godt tegn. Det var en fin opplevelse og jeg koste meg.
Under intervjuet laget jeg bananmuffins med sjokoladesmørkrem.
Mmmm.....nam. Jeg måtte bare pynte muffinsene med det fineste jeg har: gullnonstop!
Takk for et fint intervju, jenter. Jeg gleder meg til å se resultatet.
Caroline
![]() |
Daria & Linn Marit |
Under intervjuet laget jeg bananmuffins med sjokoladesmørkrem.
Mmmm.....nam. Jeg måtte bare pynte muffinsene med det fineste jeg har: gullnonstop!
Takk for et fint intervju, jenter. Jeg gleder meg til å se resultatet.
Caroline
Abonner på:
Innlegg (Atom)