Mine sider

onsdag 24. november 2010

Dots muffins

Endelig fikt jeg bakt igjen! Og jeg skal love deg at det gjorde godt for sjelen min. Jeg savner å bake og vil helst bake flere ganger i uken. Men skolen må være første prioritet for meg nå. Skal levere masteroppgaven min i april og innspurten har begynt. Men jeg skal sørge for å bake innimellom slagene, så det vil ikke bli helt stille her inn. Jeg lover!

Denne gangen måtte jeg bare prøve å lage det som "alle" bakeblogger har laget før meg. Nemlig Oreo Cupcake! Måtte jo finne ut "what the fuzz was all about". Det var enklere enn jeg hadde trodd.

Dette trenger du:
- En basis muffinsoppskrift. Jeg brukte denne oppskriften. (Bare uten bananene.)
- Tre pakker Dots
- 250 gram kremost naturell
- 400 gram melis

Dette gjør du:

Del kjeksene i to. Den delen med krem legges i bunnen av alle muffinsformene.

Halvparten av de gjenværende kjeksene knekkes lett opp i halvstore biter og blandes i litt mer. Disse skal nemlig oppi muffinsrøra. Melet gjør at bitene ikke havner på bunnen av muffinsene.

Resten av kjeksene knuses til småbiter. Disse skal blandes i frostingen etterhvert. 1/4 av dette holdes av til pynten.

Lag muffinsrøren.

Bland inn de mel dekkede Dotskjeksene med røren.

Slik!

Fordel røra i muffinsformen og putt de i ovnen. Mens du venter på at de skal bli ferdige lager du frostingen.

Bruk håndmikseren til å myke opp kremosten sammen med melisen.

Bland 3/4 av kjeksene i småbiter godt inn i kremosten.

Så skal frostingen smøres på de ferdigstekte muffinsene. Men husk å la muffinsene bli avkjølt først ellers så vil frostingen smelte.

Slik ble mine Dots muffins.

Jeg valgte å pynte med halve dotskjeks delt i to. Men du kan pynte med hele om du ønsker. Jeg har også strødd resten av de knuste kjeksene over tilslutt.

 Mmmm....

De er litt mektige, så jeg er glad jeg lagde de litt mindre enn jeg vanligvis pleier.

Kjeksen i bunnen er en fin overraskelse for de som spiser disse muffinsene.

Jeg tok disse med til mine klassekompiser og de ble veldig godt mottatt. Er så kjekt å bake når folk blir glad for å få bakverkene.

Neste innlegg kommer  til å handle om spiselige julegaver.

Ha en fin bakedag!

Caroline

8 kommentarer:

  1. Fytti, det er dei beste muffinsane eg nokon gong har smakt. heilt fantastiske! :)

    SvarSlett
  2. mmm de så gode ut:)) må prøves!

    SvarSlett
  3. Mm, ser deilig ut Caroline. Kan du gi oss en update på hvordan det går med vaniljeekstrakten? Er det noen forandring nå som et par uker har gått?

    SvarSlett
  4. ÅÅ her er bare så masse lekkert♥
    Dotsmuffins må kanksje lages i helga:)

    SvarSlett
  5. Torun: Er du ikke heldig som tar masteren sammen med meg ;P

    Kine: De var supergode! Og veldig enkle å lage.

    Marita: Jeg tenkte jeg skulle komme med en oppdatering på vaniljeessensen halveis i prosessen. Og det er jo snart! Følg med!

    Aina: Takk for det! Håper alt er bra med deg og den lille!

    SvarSlett
  6. Så bare såååå gode ut, disse skal jeg bake på søndag ;)
    Nok en gang tusen takk for gode bakeoppskrifter!!

    Kristin

    SvarSlett
  7. Kristin: Jeg er bare glad for at det jeg baker er til inspirasjon for andre. Takk for at du legger igjen en kommentar!

    SvarSlett
  8. Legends of Bangladesh A bunch of pure souls who achieved the glory for a country, Bangladesh, will remember forever as the legends of the nation

    SvarSlett