Denne oppskriften er sammen satt av meg, men inspirert av en cupcake som har sitt ursprung i New York nemlig Hi Hats Cupcakes. Den heter dette fordi den har en krem oppå seg dekket i sjokolade. Det ser ut som en topphatt.
Jeg har en veldg fin bok som heter cupcakes! av Elinor Klivans der hun gir en oppskrift på disse cupcakene. De ser helt utrolig gode ut. Men dessverre for meg krever denne kremen en håndmikser og min er ødelagt. Martha Stewart har denne oppskriften liggende ute på nettsiden sin her. Det er også en video nede til venstre som viser hvordan man lager den.
Men heldigvis for meg hadde jeg så masse kokosbollekrem da jeg laget kokosboller at jeg bestemte meg for å lage dette også. Jeg brukte også en annen oppskrift på selve cupcakene enn Elinor Klivans.
Og for en kombinasjon! Skikkelig godt. Nesten litt for godt. Man spiser gjerne opp alt før gjestene kommer ;)
For oppskriften til kremen gå til kokosbolle innlegget mitt.
Her kommer resten av oppskriften.
Dette trenger du:
ca.16 medium cupcakes
240 gr mørk sjokolade
250 gr usaltet smør
4 egg
200 gr sukker
120 gr hvetemel
1 ts salt
Forvarm ovnen til 180 grader.
Smelt deretter smøret og sjokoladen i bolle over et vannbad. Dette gjør at røren ikke koker eller brenner seg. Sett det til side slik at den blir lunken.
Pisk deretter sukker og egg til eggedosis.
Tilsett mel og salt og rør det sammen.
Hell så i den lunkne sjokoladen og rør alt godt sammen slik at du får en jevn rør.
Fordel røren i muffinsformer og sett de til steking i 20 minutter. De skal skal være ganske saftig inni når du tar dem ut.
La de kjøle seg ned helt før du spruter på kremen.
Når kremen har stivnet dypper du dem i sjokolade og strør strøssel over.
Eller som jeg kokosmasse!
Nydelig, ikke sant?
Om du lager disse kan jeg garantere at du koser deg masse. Kokosmasse!
Klæm Caroline
Oi,oi,oi de så jammen gode ut!!
SvarSlettTakk for det. Det nye kamerat er jo helt fantastisk også. Den er så god på å gjengi bakverket. Love it!
SlettÅ fy søren det der så himmelsk ut :D gleder meg til å teste ut disse en gang :)
SvarSlettTakk! Om du tester de ut må du fortelle meg hvordan det gikk!
SlettDette så godt ut for en søtmoms;-)
SvarSlettDet kan du tro Lilian! ;)
SlettÅ, disse skal jeg lage til 8-års bursdag neste helg!! Ser ut til at jeg må ha en assistentkokk, men regner med at bursdagsbarnet stiller ivrig opp - i alle fall hvis han får "vaske" bakebollen etterpå! ;)
SvarSlettÅh, så flott å høre. De blir perfekte i en barnebursdag! Lykke til med lagingen neste helg. Det er kjekt å ha en kjøkkenassisten for hånden ;) Gleder meg til gutten min blir stor nok til å hjepe meg på kjøkkenet!
SlettJeg blir alltid så sugen på søtsaker når jeg går inn på bloggen din :p
SvarSlettHehe... takk for det Linn!
SlettNAM!!! Desse skal eg IKKJE lage!! Vi var på besøk hos nokon som hadde badevekt i går, og la oss seie det slik at vi har kosa oss masse i jula, både eg og mannen.. (ungane også, men de kan godt legge litt på seg). Du bør opne konditori i byn; så kjem eg og spiser berre 1 slik der!:)
SvarSlettDet hadde vært noe ja. Et konditori altså ;)
SlettJeg hadde så mye å gjøre før jul at jeg faktisk gikk ned. Nå håper jeg bare det fortsetter ;)
De ser helt underbara ut!!! :)
SvarSlettTakk. Det var de også! Himmelske rett og slett!
SlettHei Caroline.
SvarSlettDisse ser jo helt himmelske ut! Nammm...
Er de best samme dagen, eller er de litt som sjokoladekake som fint tåler stå ett døgn eller tre?
Bodil
Takk for det Bodil!
SvarSlettDisse er som sjokoladekaker. De blir bare bedre hvor lenger de står.
Vi spiste de 5 dager etter at de var laget og de var helt nydelige da også.
nesten bedre vil jeg si ;)
Ha en fin dag,
Caroline
Må bare si at disse var fantastisk gode! Falt i smak hos alle som har smakt på dem også :D Og de tåler å stå i flere dager! Sist men ikke minst så var sjokoladetrekket som ble til overs fra kokosbollene kjempegodt å smelte og bruke som stivnesaus på is :D
SvarSlettTakk for det Line Kristin! Jeg er glad for at alle likte dem. Ja, de holder seg bra flere dager og det er ganske genialt ;) Det var lurt å bruke resten av sjokoladetrekket som stivnesaus. Det skal jeg gjøre neste gang!
Slett