Mine sider

mandag 13. februar 2012

Kjeks med hvit sjokolade 7/500

Hva med å lage noe som er enkelt og ukomplisert til din utkårede til alle hjerters dag i morgen? Disse kjeksene er enkel å lage, men skaper mye glede for den som mottar dem. Spesielt om du pakker dem inn litt ekstra fint.

Dere som har fulgt meg en stund vet at jeg har en utfordring gående. Og dere som ikke vet det har jeg tenkt å lage alle kjeksene fra boken 500 kjeks og småkaker av Phillippa Vanstone. Jeg har ikke kommet lenger enn 7 oppskrifter, men har tenkt å bruke boken mye mer fremover.

Til disse nydelige kjeksene trenger du:

115 gr usaltet smør (Du kan bruke Melang uten melk og smør)
200 gr sukker
1 egg
2 ts vaniljeessens
190 gr hvetemel
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
50 g havregryn
200 gr  hvit sjokolade (du kan jo bruke hvilken type sjokolade du vil)

Dette gjør du:
Visp smør og sukker sammen og tilsett deretter egget og vaniljeessensen.Sikt tørre ingrediensene sammen og rør inn havregrynene. Rør de tørre ingrediensene og sjokoladen inn i smørblandingen.

Forvarm stekeovnen til 190 grader.
 
Trill deigen til kuler, legg dem på det bakepapirkledde stekebrettet og trykk kulene flate med fingerene. La det være 5 cm mellomrom mellom dem. De smelter på en måte utover og blir 2-3 ganger så store som størrelsen på de kulene du trillet.Stek kakene i 8-10 minutter. Dette kommer ann på ovnen din. I min ovn tok det 10 minutter. La dem avkjøles i 5 minutter på bakepapiret før du flytter dem over i en lufttett boks eller spiser dem. De er like gode varme som kalde.Så i morgen kan du overraske en du er glad i ved å bake disse. Det tar deg kun en halvtime. Og det er mye bedre å lage selv enn å kjøpe.

Håper dere får en fin alle hjerters dag i morgen!

Klæm Caroline

6 kommentarer:

 1. Så fint det ble :) hyggelig gave til kjæresten eller som en venninnegave.

  SvarSlett
  Svar
  1. Absolutt Bente. Det er koselig å gjøre stas på gode venninner også!

   Slett
 2. Så lekre! De så supergode ut. 700?! PUH. Jaja, fint å sette seg ambisiøse mål! Det blir dritbra, kommer til å bli rene kjeksmageddon her :> Gleder meg til å se neste!

  Har du brukt noen av de spennende kokosingrediensene dine enda?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehehe....kjeksmageddon... Det er 500 oppskrifter, men mange av dem er variasjoner av en oppskrift. Men det kan bli gøy å se om jeg kommer meg gjennom boken.

   Jeg har brukt noen av kokosingrediensene. Men noen av ingrediensene gikk ikke så bra. Men jeg har en oppskrift jeg har lyst til å teste ut snart. Har testet ut den oppskriften du linket til meg. Den var supergod!

   Slett
  2. :D :D Ja, kult! Du kommer til å bli helt utrolig god til å bake kjeks! Wow!

   Nei, det var jo mye rart, jeg har hatt min andel av flauser så jeg tar hatten av for at du er modig nok til å prøve! Jeg venter i spenning, er jo kokosnørd.
   Å så fint! Den sirupen ble litt bitter hos meg, som sikkert skyldtes at jeg fikk med noe av det hvite i skallet, men ellers likte jeg den veldig godt! Får vi se den her? *blunk blunk*

   Slett
  3. Vi får se om oppskriften komemr snart *blunk blunk*

   Skal teste ut noe med kokos i dag eller morgen, så det blir spennende.

   Slett