Mine sider

mandag 27. februar 2012

Frokostmuffins med ost & pepperoni

God morgen! Håper dere har hatt en fin helg!

Jeg vil bare starte med å si at jeg er så glad for at dere følger meg på denne bloggen. Jeg er så takknemlig for alle kommentarer og fine ord. Jeg blir ordentlig inspirert av dere. Og som takk vil jeg ha en ordentlig fin utlodding når vi blir 500 likere på facebook. Det er nå 444 likere, så del gjerne siden med andre du tror kunne like å følge meg.

Selv om jeg er veldig glad i bake søte saker er det mye annet godt man kan bake til hverdags også. Slik som matmuffins eller frokostmuffins som jeg kaller dem. Liker nemlig å bake disse på søndagsmorgen. Da har man noen dager fremover og slipper å tenke for mye på matpakke de første dagene i uken. Jeg er ofte veldig lei vanlig brødmat og synes derfor det er veldig kjekt å kunne hente frem muffins som matpakke istedetfor.

Jeg har tidligere lagt ut en oppskrift på frokostmuffins her på bloggen, men jeg synes ikke de var så gode dagen etterpå. Så nå har jeg prøvd meg på en oppskrift fra Tine.no istedet. Og den var strålendes god flere dager etterpå.

Dette trenger du:
12 medium eller 6 store

100 gr smør
8 dl hvetemel
1 ss bakepulver
1/2 ts salt
litt havsalt til toppingen 
4 dl helmelk (el. lett-/skummetmelk)
130 gr ost i terninger
Noe raspet ost til toppingen
40 gr oppskjært pepperonipølse
3 ss tørket tomater i biter
2 ss oregano

Dette gjør du:
Sett ovnen på 250 grader.

Denne oppskriften krevde egentlig en foodprosessor for å blande melet med smøret. Jeg har ikke det så jeg valgte å ta alt smøret og halvparten av melet i en stavmikseroppkutter.

Når det var godt blandet sammen helte jeg dette sammen med resten av melet, bakepulveret og saltet og rørte godt sammen. Det funket helt fint for meg.

Om du har en foodprosessor tar du alt det tørre oppi med smøret med en gang og la maskinen gå til alt er blandet.


Hel deretter oppi melken og rør sammen blandingen godt. Om det blir for tørt heller du bare mer melk oppi. Deigen skal være bløt, men fast.

Bland deretter oppi alle de gode ingrediensene oppi deigen og bland dette godt.


Fordel deigen i en smurt muffinsbrett eller ha i papirformer. Dryss over litt revet ost, oregano og havsalt.

Stek dem midt i ovnen i på 20-22 minutter for de store muffinsene eller 15-18 minutter for medium.


Avkjøl litt for de nytes eller spar dem til imorgen. Kan oppbevares opptil 5 dager i en luftettboks i kjøleskapet. Eller du kan fryse de ned. Jeg har alltid planer om å fryse de ned, men de er alltid forsvunnet før den tid.


Om du vil ha grovere muffins bytter du bare ut halvparten mengde mel med det melet du ønsker å bruke.

Ha en flott start på uken!

Klæm Caroline

12 kommentarer:

  1. Jeg blir også helt sykt lei av brødmat! Muffins er jo perfekt frokost, disse ble veldig fine også!

    Gratulerer med ny header, nå ble det lekkert og grønt her :)

    (jeg sloss med captch'aer overalt! Kanskje jeg egentlig er en robot :() Håper du hadde en fin helg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Det som er med frokostmuffins er at de blir spist opp fortere en svint. Jeg lager alltid masse for å ha i frysen men de når aldri ned dit. Det er bare såååmye bedre enn brødskiver!

      Ble det for grønt tror du? Jeg forsøker å finne en fargepalett på bloggen som passer med meg. Jeg er skikkelig glad i grønt, men det kan jo bli for mye av det gode!

      Slett
  2. Dei såg utruleg deilige ut! :) Tusen takk for oppskrifta! :) Skal definitivt prøvast. Smart alternativ til tørr kneipp ein mandagsmorgon ;)

    klem Lina

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det Lina! Håper du har en god mandag!

      Slett
  3. Hei :) disse så veldig gode ut! Takk for oppskriften,de skal prøves! Men hvaslags papir har du rundt dem?

    Hilsen Linda

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det Linda! Papiret er vanlig bakepapir som jeg har klippet opp i biter. Veldig fine & enkle å lage.

      Slett
  4. Du kan jo se på kuler http://kuler.adobe.com/#themes/search?term=green
    hvis du er i tvil, jeg liker grønnfargen, selv om den kanskje er litt mørk! Men så er den til en webside, og ikke til en stuevegg!

    Det er jo bare å pusle og kose seg, en viss annen person bør også gjøre det samme... haha

    SvarSlett
    Svar
    1. Veldig god idé Tora! Kuler er jo genialt. Hadde helt glemt den siden. Takk!

      Jeg liker litt mørk,men jeg skal teste det ut etterhvert. Er jo gøy!

      Slett
  5. Ah, desse frokostmuffinsane ser berre fantastisk gode ut! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det og jeg kan love deg at de smaker bedre enn de ser ut ;)

      Slett
  6. Kjempe gode! Takk for oppskrift!
    Jeg laget de med ost og skinke. (man må bruke det man har i skapene) Kjempe gode!
    Nå har jeg laget en ny runde, men med halvt grovt mel, med håp om litt sunnere variant!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det Anette-Marie! Disse er også en av mine favoritter! De er minst like gode med grovt mel i dem. Kos deg!

      Slett