Mine sider

lørdag 14. april 2012

Bursdagsminikake steg-for-steg

Etter ønske fra dere har jeg laget en liten steg-for-steg på hvordan jeg lagde den søte lille ruffelkaken som jeg la ut på som bloggens bursdagskake.

Den er ganske enkel og alt du trenger er to cupcakes og glasur. Du kan bruke sjokoladekremsmørkrem eller ganash. Jeg brukte sistnevnte. Til kremen trenger du også en sprøytepose og en tipp nr. 104.


Cupcakene jeg brukte var fra fryseren og er opprinnelig vaniljecupcakes fra dette innlegget. Du kan bruke hvilken cupcake du vil.

Ta av papiret på cupcakene og fyll posen med tipp nr.104 med kremen du vil bruke.


Ta frem kakefatet du vil bruke og sprøyt ut en liten dæsj med krem på midten av fatet. Sett den ene cupcaken oppå.

Så sprøyter du så mye krem du vil ha utover heler toppen og setter den andre cupcaken oppned oppå den andre.

Så sprøyter du krem rundt hele kaken og bruker en kniv for å spre kremen bedre ut. Dette er for å dekke kaken slik at rufflene sitter bedre.


Om du bruker smørkrem kan det nå være lurt å sette kaken noen minutter i kjøleskapet sammen med sprøyteposen slik at kremen ikke smelter når du skal gjøre neste steg. Bruker du ganash kan du bare fortsette.

Så starter dekoreringen. Hold sprøyteposen loddrett med tippen ned.

Tippen skal ha den tykke siden inn mot kaken.


Så sprøyter du kremen i sikk sakk oppover kaken.

Start på en side og jobb deg rundt til hele kaken er dekket av nydelige rufler.

På toppen har jeg valgt å sprøyte en lang stripe av krem. Hold sprøyteposen vannrett og hold spissen ned ytterst på kaken. Tippen skal ha det tykke partiet inn mot midten av kaken.

Klem ut kremen mens du snurrer kakefatet rundt med den andre hånden din. Når du har sprøytet en runde flytter du hånden innover slik at du tilslutt har dekket hele toppen.

Voilá! En stykk rufflecake! Denne teknikken fungerer på små og store kaker!

Pynt den eller la den være som den er.

Om ikke mine bilder viser det godt nok kan du sjekke ut filmen til Sweet and Saucy som viser hvordan det fungerer.Håper dere vil dele bilder av ruflekakene deres med meg på facebook. Det hadde vært så fint!

Klæm Caroline

6 kommentarer:

 1. nydelig! Denne skal jeg teste ut :)

  SvarSlett
 2. Takk for det Rikke! Håper du legger ut bilde av kreasjonen på FB siden min når du har laget den! Da hadde jeg blitt glad :)

  SvarSlett
 3. Så søt liten kake. Kjempegod ide.

  SvarSlett
 4. Den kremen så helt nyyyydelig ut! :-D

  SvarSlett