Mine sider

søndag 22. april 2012

Sjokoladesaus som stivner på isen

Min far har en jobb som gjør at han reiser mye. Og da jeg var liten pleide vi å hente han på Fornebu. Noe vi ungene synes var stas. Ikke bare fikk vi se alle flyene mens vi ventet på pappa. Vi fikk også alltid en softis i kiosken. Mine søstre og jeg valgte da alltid sjokoladesaus som stivnet på isen istedetfor strøssel. Dette er noe som jeg ofte tenker på når jeg spiser is eller softis. Jeg synes sjokoladesaus som stivner på isen er magisk! Og det som er mest magisk er at du kan lage det selv. Og det bare med sjokolade og delfiafett.

Du trenger: 
100 gr sjokolade
25 gr Delfiafett

Dette gjør du:
Hakk opp sjokoladen og delfiafettet og varm det opp på lav varme i en kasserolle slik at du får en fin saus.




Mer delfiafett gjør at du får en tynnere saus.

Så er det bare å helle sausen over isen og den vil stivne med en gang.


Enklere blir det ikke og tenkt så kult det er å ha dette over isen på bursdager. Både for store og små!

Og det aller beste er at du kan bruke din favorittsjokolade.

Her i Bergen er det sol og da er det ekstra godt med is! Nå må du ha meg unnskyldt, jeg må ha mere is.

Ha en super søndag!
Klæm Caroline

10 kommentarer:

  1. åh! Elsker sjokoladesaus som stivner på isen, det var midt i blinken at jeg hadde litt kokosfett i kjøleskapet, det er jo så fint vær ute!! :)

    SvarSlett
  2. Nam, så gøy at du fikk til dette!
    Gratulerer med overstått 2års dag for bloggen. Jeg har fulgt den over halvparten av tida!

    Ps.. en liten skrive feil.. Hell sausen over sjokoladen så den stivner er feil, må være ISEN du mener ;)
    Hilsen Mona

    SvarSlett
    Svar
    1. Der hadde det sneket seg inn en feil ja! Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det Mona :)

      Og takk for gratulasjoner. Det har vært noen fine år. Takk for at du følger bloggen ;)

      Slett
  3. Nam! Det så godt ut med blåbær på også :> SWEET!

    Softis er saker! Her skal det regne lenge framover :< - men inne er det jo alltid isvær?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det skal visst regne denne uken her i Bergen også.. Men du har jo selvsagt helt rett! Inne er det jo isvær hele tiden ;)

      Slett
  4. Så bra du likte ideen min! :)
    Det blir knasende god saus på isen :D
    Og så er det så greit at eventuelle rester bare kan settes i kjøleskapet og smeltes opp igjen neste gang man vil bruke den ;D

    SvarSlett
    Svar
    1. Ideén din var strålende! Så takk for den Line! Kommer til å lage dette hver gang jeg skal ha is heretter :)

      Slett
  5. Min barndomsfavoritt å :D Man får kjøpt sånn saus ferdig på rema, og den e supergod. Den kommer flytende, og stivner lett på isen. Anbefales :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det Perlena!
      Jeg har spist de fra butikken og synes de er gode. Men jeg synes det er så fint at man kan lage det hjemme også uten konserveringsmidlene og slikt.
      Ha en fin mandag!

      Slett