Mine sider

onsdag 22. februar 2012

Sitron&kokos cupcakes

Jeg ble tipset om en kokos/sitron-cupcakeoppskrift fra Tora som driver den fine bloggen Lakrisbloggen.no da jeg spurte dere om det fantes noen gode kokosoppskrifter der ute.

Denne oppskriften kommer ikke fra henne og inneholder (dessverre) ikke lakris men er fra en australsk blogg som heter Happy Sugar Funtime. Og da jeg så bildene på hennes herlig cupcakes måtte jeg bare prøve de.

Oh my! Noe av det beste jeg har smakt på lenge! Søtt, syrlig og knasende. Tre ting på en gang...det går jo ikke ann sier du. Men joda! Prøv denne og du vil forstå at akkurat disse tre tingene får du på en gang!

Dette trenger du:


Kokoscupcakes:
ca.18 medium cupcakes  

125g smør/margarin
2 ts finrevet sitronskall
2,4 dl sukker
4 egg
4,8 dl kokosmasse
2,4 dl mel (siktet)
1 ts bakepulver
 

Sitronsirupen:
2,4 dl
sukker

0,6 dl sitronsaft
1,8 dl vann
2 ss revet sitronskall 

Dette gjør du:
 

Forvarm ovnen til 160 grader. 

Så rasper du opp sitronskallet. Bruke helst økologiske sitroner til dette.

Før du begynner er det også viktig å ta smøret og eggene ut av kjøleskapet slik at de får romtemperatur. Dette er viktig da du påvirker hevingen av cupcakene. Kjemi vettu :) 


Putt smørsitronskall og sukker i en bolle og visp det med en elektrisk mikser til den blir kremaktig. 

Bruk en slikkepott til å skrape deigen ned i bollen.



Tilsett eggene en etter en og pisk det godt.


Sikt melet og bakepulveret oppi røra.

Hell kokos oppi.

Bruk en slikkepotte til å vende kokosmel og bakepulver inn i blandingen. 




Hell blandingen i muffinsformer og stek i 20 minutter midt i oven.  

Hvis du vil lage en kake istedet bruker du en 20 cm form og steker den i 45 minutter.

For å lage sirupen, heller du sukkersitronsaft og revet sitronskall i en kjele over lav varme. Rør til alt av sukkeret er oppløstLa det koke i 5-7 minutter eller til sirupsaktig


Men var påpasselig slik at det ikke brenner seg. Jeg fulgte ikke med første gangen jeg laget det så da brant alt seg og det luktet skikkelig ille i hele leiligheten. Så pass på! Det er derfor jeg ikke har noen bilder av denne prosessen. Jeg måtte passe så godt på.

Hell halvparten av den varme sirupen over cupcaken. Resten av det ved helles på ved servering.







Helt nydelige er de!

Tusen takk igjen Tora for at du tipset meg om denne flotte oppskriften!

Klæm Caroline

4 kommentarer:

  1. Åh YAY! Jeg er så glad for at du likte dem, bakte disse (som jeg muligens har nevnt) til mammas bursdag til svært god respons (da som kake).

    De siste bildene ble superlekre Caroline! Det ser bare helt latterlig fristende ut. Slurp.

    Den sirupen er bare så dekadent, så lekkert å servere med. Nei, nå må jeg slutte å tenke på disse, blir helt dekket av sikkel. Haha

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe....jeg skal faktisk innrømme at jeg var litt skeptisk til disse da det var mye kokos som skulle oppi. Men jeg angrer ikke et sekund. De var så utrolig gode selv uten sirup, men da sirupen kom på ble jeg bare over meg av lykke. Som sagt, noe av det beste jeg har smakt!

      Takk for bildeskryt. I just love my camera!

      Slett