Mine sider

fredag 2. juli 2010

mmmm....marsipanpynt




Jeg ville bare vise dere noen muffins med marsipanpynt som jeg har laget. Er fortsatt i prøvestadiet dette med marsipanblomster. Men det var veldig gøy. Kommer abolutt til å lage de igjen.
Jeg kjøpte disse som jeg bruker som grunnform.







Den beste billigmarsipanen jeg bruker er Landlord sin, fra Rema 1000.
Den er myk og fin og kan jobbes med uten at den sprekker og smuldrer opp.


Jeg lagde også et dusin sitronmuffins med smørkrem.
De ble skikkelig syrlige og gode.

Jeg raspet av skallet på en sitron som jeg hakket opp til små biter og hadde dem i muffinsoppskriften som jeg pleier å bruke. Kan legge inn den oppskriften senere.
Deretter brukte jeg saften av sitronen som jeg puttet oppi smørkremen. Oppskriften finner du her. Du kan bruke melis også om du ønsker. Da erstatter du bare vannet med sitronsaften.
Jeg pyntet med sitronskall som hadde ligget og kost seg oppe i sitronsaften 3-4 timer.

mmm....deilig!

Caroline

tirsdag 15. juni 2010

mmmm....peanøttkjeks!


Om du elsker peanøtter
er dette kjeksen for deg. Jeg liker peanøtter godt, men bruker det skjeldent til noe. Men da jeg fant denne oppskriften skjønte jeg at dette måtte være den ultimate peanøtt opplevelse. Jeg hadde rett.

Dette er en enkel oppskrift, så det går veldig fort å prøve den ut.

Ingredienser:
Dette blir ca. 18 kjeks
2,4 dl peanøttsmør*
1,2 dl sukker
1 egg
120 g sjokolade
1,2 dl finhakkede salte peanøtter


* Helst bruk den fine peanøttsmøret. Jeg kjøpt fin, økologisk peanøttsmør på Meny.

Dette gjør du:
* Forvarm ovnen til 160 grader
* Rør sammen peanøttsmøret, sukker og egg til en gjevn masse




* Sett deigen i kjøleskapet i 30 minutter



* Ta en liten håndfull deig og rull de til boller.
* Ta deretter en gaffel og lag mønster ved å trykke
gaffelen i kryss slik at bollen blir flat.


* Stek kjeksene 18-20 minutter på et bakepapir midt i ovnen
til de er gyldenbrune
* La kjeksene kjøle 5 minutter på bakepapiret.
* Så legger du dem på en rist slik at de blir helt avkjølt.


* Smelt sjokoladen
* Dypp kjeksen oppi sjokoladen og så i peanøttene


* Gjenta dette på andre siden om ønskelig
* Legg kjeksene på bakepapir i kjøleskapet slik at sjokoladen stivner

Lykke til!


Mmmmm.....skal si de forsvant fort. Jeg gleder meg allerede til å lage nye!

Caroline

tirsdag 8. juni 2010

Bursdagskake til Marie

Verdens fineste lillesøster feiret sitt 27ende år 8.juni og jeg ville selvfølgelig lage en marispankake til henne på den store dagen. Hun ønsket seg blåbær og sjokolade fylling. Dette har blitt en spesialitet fra meg og en yndet favoritt hos min familie. Laget den i min nevø Håkon sin dåp også.


Fant fine bokstavlys på lekebutikken på Lagunen.
Det ble hovedpynten denne gangen.


Det ble ikke noe bilder fra selve forberedelsene for jeg hadde litt dårlig tid da jeg lagde kaken. Jeg baker alltid kakebunnen dagen før. Da blir den litt bedre å håndtere. For er den helt fersk faller den ofte sammen når man kal håndtere den. Det neste jeg gjør er å farge marsipanen slik at den er klar til å legges på når kremen er på kaken.
Note to self: Jeg burde ha en silikonmatte og plastkjevle. Jeg bruker melis på underlaget og trekjevlen min nå og det gjør at marsipanen får masse melisflekker på seg. Ikke så bra.



Ahhhh....topp bursdagstemning!


Laget også disse kakekulene og noen i lilla (yup LILLA!), men klart å sette de i sola så de smeltet før jeg fikk tatt ordentlig bilde av de. Var helt ute av meg da jeg oppdaget det. Men sånn er livet! Må vel bare prøve å lage de igjen. Mer baking på meg og det gjør jo ingenting!

Caroline

lørdag 5. juni 2010

Cookies!

Etter en lang periode på reisefot fikk jeg endelig tid til å bake igjen. Jeg har i det siste surfet endel på nettet etter nye kaker å bake og ble helt fasinert av amerikanske cookies. Biscuiteers har noen absolutt fantastiske. Ta en titt her. Fant en oppskrift på nettet og og måtte selvagt prøve den. Jeg ble ganske fornøyd med resultatet og kommer absolutt til å bake dette igjen. Smaken og konsistensen kan minne om noe mellom sandkaker og serinakaker.

Suger Cookies


Ingredienser:

340 g romtemperert smør

400 g sukker

4 egg

5 ml vanilje ekstrakt

625 g hvetemel

1 1/2 ts bake pulver

1 ts salt



Slik gjør du:


1. Pisk smør og sukker til en jevn masse. Pisk deretter eggene og vanilje ekstrakten inn. Rør in mel, bakepulver og salt.

Dekk til deigen og putt den i kjøleskapet i minst en time. Man kan godt la den stå over natten.




2. Slå ovnen på 200 grader. Kjevle ut deigen til ca 1–1.5 cm. Husk å ha godt med mel på underlaget. Bruk pepperkakeformer til kutte ut deigen med og plasser kakene på et bakepapir (eller silikon underlag om du har det) med ca. 2 cm imellom hver kake.





3. Stek i 6–8 minutter i en oppvarmet ovn. La de kjøle seg ned ordentlig før du pynter de.


Noen eksempler på pynting.

Her har jeg brukt royal icing under med kakestrøssel oppå.


Disse kjeksene er blitt dekket med mørk sjokolade og dernest tegnet med hvit sjokolade oppå.
Jeg synes Mumi og Lille My ble ganske så fine selvom det var første gangen jeg har gjort dette.
Hva synes du?

Caroline

fredag 28. mai 2010

Den som venter på noe godt....

....venter ikke forgjeves!

Det er utrolig lenge siden jeg la inn et innlegg nå.
Tiden har gått så fort. Var på reisefot 17.mai helgen og har jobbet med Festspillene i Bergen sin avis siden.
Jeg savner utrolig mye å bake kjenner jeg, så derfor planlegger jeg et lite cookie-prosjekt. Planen er å begynne idag. Så vær tålmodig med meg.

Kommer snart tilbake med mer kake!

Caroline

mandag 10. mai 2010

Søndagskos hos mamma

Jeg var på besøk hos mamma & pappa forrige uke. En fin uke med godt vær (nesten ihvertfall), god mat og godt selskap.

Mamma er flink med mat. Spesielt flink er hun til å lage enkle retter som smaker nydelig! Og det var akkurat det hun gjorde på søndag. Uten plan tok hun det hun fant i fryseren. Denne desserten var så enkel og god at jeg bare måtte dele den med dere.

Mammas søndagsdessert.

Flott dandert på et enkelt fat.


Mmmm, krispy.


Fasinerende at butterdeig kan bli så luftig og ha så mange lag. Jeg må finne ut av hvordan det gjøres en gang. Kanskje noen av dere vet?


Litt grisete å spise, men det gjør desserten enda bedre i mine øyne.


Du trenger:
1 stk firkant av butterdeig.
2 ss med ditt favorittsyltetøy
3 ss lett rømme
En klype brunt sukker til pynt.

Stek butterdeigen i ovnen på 175 grader i 5-7 minutter.
Den skal se gylden ut og skal ha hevet seg flere cm.
Skjær et kryss i midten og øs syltetøyet midt i krysset.
Syltetøyet vil da delvis synke ned i deigen. Varm så dette 30 sek i ovnen.
Fordel rømmen over toppen og strø det brune sukker oppå som du vil.

Voilá! Enklere blir det ikke!

Caroline

søndag 2. mai 2010

Bursdagskake

Min gode venn Aud hadde bursdag i helgen og jeg måtte da selvfølgelig lage kake til anledningen! Jeg lagde en putekake. En putekake er rett og slett en marsipankake som ser ut som en pute. Jeg fikk ideén fra facebook siden Elins kaker og andre gøye ting. Hun har laget en video om hvordan man lager en sånn kake.


Kaken skal egentlig se ut som en nypuffet og fyldig kake. Men min kake ser ut som om Aud faktisk har ligget på den. Aud sa at hun likte den sånn. Men så liker Aud nesten alt jeg lager.


Bokstavene en i hvit marsipan og stanset ut med mine fine font-/bokstavkuttere.

Jeg synes den så enkel ut å lage på videoen, så jeg tenkte at dette skulle gå veldig greit. Men det gjorde det selvsagt ikke. Første forsøk går aldri sånn man håper.
Så min kake ble selvfølgelig ikke så bra som Elins, men så var det jo mitt første forsøk. Og fordi dette var mitt første forsøk gikk det selvfølgelig skeis under prosessen. Jeg brukte en altfor tung og fuktig sjokoladekake som delte seg når jeg løftet den fra kakeformen. Og når jeg skulle legge på det andre laget med kake så var den så tung at den holdt på å presse ut all kremen. Jeg måtte bare kaste meg rundt å kjevle ut marsipanen og legge den på slik at kaken ikke skulle rase helt sammen. Jeg ble superstresset, men det gikk fint tilslutt. Kaken ble ikke så værst synes jeg. Men neste gang skal jeg lage den helt annerledes. Øving gjør mester!


Sånn så den ut inni. Veldig god. Jeg la først et lag med sjokoladekake i bunnen, så la jeg på vaniljekremen. Jeg blander alltid litt pisket krem inn i vaniljekremen for at den skal bli lettere og fyldigere. Så la jeg et lag med bringebærsyltetøy. Deretter et nytt lag med kake. Så til slutt et lag med pisketkrem. I kremen hadde jeg vendt inn et par skjeer med syltetøyet. Fint å se på og godt å spise.

Av kakerestene laget jeg en provisorisk kake til Aslak.

Synes det var litt morsomt at jeg hadde klart å stave AUDA i marsipanen. Typonerden som jeg er, så måtte jeg bare dele et bilde av dette med dere.


Jeg prøvde meg også på nye kakekuler.

Disse inneholdt opphakket Sitron & Ingefær sjokolade fra Freia sin Premiumserie. Også pyntet jeg de med hjemmelaget kandiserte sitronskall.


Dette er vanlige kakekuler, men med pinne i slik at de er lettere å spise.

Jeg tror alt jeg lagde ble vellykket for det var nesten ikke noe igjen da gjestene gikk!

Caroline