Mine sider

søndag 16. oktober 2011

Ostekake - min første


Jeg elsker ostekake, men av en eller annen grunn har jeg aldri laget det før. Jeg skjønner ikke helt hvorfor siden det er jo ganske så enkelt! Men det finnes jo endel forskjellig oppskrifter. Så hvilken oppskrift skal man velge? Jeg surfet nettet og valget mitt falt på oppskriften til Kristin fra bloggen Kristins Middagstips. Opprinnelig hadde oppskriften bixitkjeks i bunnen, men jeg liker Digestive bedre så brukte det istedetfor. Istedetfor kremost med mandarin & ananas-smak brukte jeg Philadelfia orginal.

Dette trenger du:

1 pk Digestive-kjeks
125 g smør
3 dl kremfløte
2 bokser crème fraiche
250 gr Philadelfia kremost
2 pk sitrongelé
2 x 1,5 dl kokende vann
+ 1 pakke gele på toppen om man ønsker det

Dette gjør du:

Start med å smelte smøret. Så skal du knuse alle kjeksene.

Jeg bruker en stavmikser med en sånn tilleggskutter eller hva det heter. Du kan også knuse dem for hånd. Putt da alle kjeksene i en pose. Slå de mot benken eller knust de med hendene. Uansett skal du nå ha smuldret kjeks som igjen skal blandes med smøret.


Bland det godt sammen med en skje.


Når alt er blandet skal du helle dette oppi springformen din. Bruk skjeen til å dytte massen ned i formen slik at det du får en fast bunn. Når du er ferdig setter du dette i kjøleskapet for kjøling mens du begynner på ostekremen.

Til ostekremen begynner du med å piske krem.


Mens kremen piskes blander du Philadelfiaosten sammen med Créme Fraiche til en fin krem.


Bland så dette sammen med den pisket kremen.

Jeg brukt kjøkkenmaskinen til dette også, men jeg byttet fra ballongvispen til flatvispen og hadde på den laveste hastigheten. Dette gjorde jeg for at kremen ikke skulle piskes mer og for at de to delene skulle blande seg godt sammen. Om du ikke har en kjøkkenmaskin kan du gjøre dette helt fint for hånd.

Nå skal du lage gelèen som skal oppi kremen. Dette glemte jeg helt å ta bilde av, men så står jo prosessen på gelépakken også. Så følg de instruksjonene, men husk å bruke riktig mengde med vann.

Hell så den ferdige geléen nedi kremen mens du blander og rør dette videre til alt er godt blandet sammen.




Da gjenstår det bare å helle kremen oppi formen med kjeksbunnen. Fordel kremen med en slikkepott.

Så kommer den vanskelige delen... ventingen på at den skal bli ferdig! Den må stå i kjøleskapet 4t +.

Etter 2 timer heller du på en pakke gelé til. Om du også ønsker dette må du huske på at geléen bør være nogenlunde avkjølt før du heller den på ostekremen.

Nyt kaken som den er eller sammen med friske bær.

NAM! Takk Kristin for en god oppskrift!

Caroline

fredag 14. oktober 2011

Hurra, min kake er en finalist!

Skjermbilde av min kake på FB siden til Freias Hjemmekonditori.


I dag fikk jeg en mail fra Freia Hjemmekonditori om at jeg er en av ti finalister i Dronningsjokoladekonkurransen de har hatt. Jeg så det på FB i går at kaken min var med under juryeringen, men det var flott å få en bekreftende mail på det også.




Min kake heter, som dere sikkert har lest på bloggen min, Dronningens Drømmekake. En mektig og dekadent kake, som er verdig en dronning. Og som er veldig god!

Utrolig kult!

Jeg har uansett vunnet et års forbruk av Freia Dronningsjokolade. Men hovedpremien er en tur til New York og billetter til sjokoladefestivalen som går av stabalen 10.-13. november. Pluss at du får bilde av kaken din på emballasjen på 200gr Dronningsjokoladeplatene.

Jeg trodde aldri at jeg skulle bli finalist. Det er jo so mange som har sendt inn flotte kakebidrag. Men jeg håper jo at jeg vinner. Det hadde vært så utrolig gøy! Håper dere krysser fingerene for meg!

Skjermbilde av oppskriften min på freiashjemmekonditori.no


Oppskriften finner du her på bloggen eller på Freias hjemmekonditori her.

Ha en flott fredag, det vet jeg at jeg har iallefall ;)

Caroline

onsdag 12. oktober 2011

Vaniljemarshmallow

Jeg har laget marshmallows før, enten har de vært svak i smaken eller så har jeg brukt fruktpurré til å smaksette dem. Denne gangen har jeg brukt ekte økologisk vaniljepulver. Jeg var egentlig ganske skeptisk da oppskriften krevde hele 2 ts med vaniljepulver. Men det var bare så utrolig godt! Og siden jeg brukte ekte vanilje så holder smaken seg i munnen lenge etterpå. Nam!!

Dette trenger du:

2,4 dl kaldt vann
25 gr gelatinpulver
400 gr vanlig sukker
2,4 dl lys sirup
En klype salt
2 ts vaniljepulver 

Vaniljepulver får du kjøpt på helsekostbutikker.

Du trenger også et sukkertermometer. Jeg kjøpte min på Panduro.
Den er enkel, men jeg er veldig fornøyd med den.

Dette gjør du:

Begynn med å helle halvparten av vannet sammen med gelatinpulveret oppi en bolle.

Så skal resten av vannet sammen med resten av ingrediensene i en kjele. Varm den langsomt opp slik at all sukkeret blir oppløst før du lar det kokes opp til 115 grader.

Ta det så av platen og begynn å pisk gelatinen. Den er nå blitt stiv.

Mens du pisker, på lav hastighet, heller du den varme sukkerlaken ned i bollen. Vær forsiktig og hell den helst ned langs kanten på bollen.

Når alt er blandet er det bare sette den på høyere hastighet og vente på at den blir hvit og stiv. Dette kan ta sin tid.

Mens  du venter kan du gjøre klart sprøyteposen du skal bruke og bakebrett med bakepapir.

Når den endelig er ferdig skal marshmallowen være tykk og ikke dryppe fra vispen.

Putt denne deilige røren (ja, det er lov å smake nå) i en sprøytepose og sprøyt ut på et bakebrett med papir på.

Oppe på papiret drysser du sukker slik at marshmallowen ikke setter seg fast i underlaget. Dette er veldig viktig! Dryss sukker over marshmallowene og la de stå i minst 4 timer.


Jeg prøvde meg også på å farge sukker til å bruke istedetfor vanlig sukker. Jeg tror nok sukkeret burde ha tørket før jeg brukte det. For det ble litt klumpete.

Å lage farget sukker er ganske så enkelt.
Jeg tok 50 gr sukker i en pose og helte 4-5 dråper med konditorfarge i.

Så ristet jeg posen og "knadde" fargen inn i sukkeret.

Så ble det farget sukker tilslutt. Her brude jeg ha latt det tørket noen timer på et bakepapir slik at fuktigheten kunne fordampe. Istedefor brukte jeg det med en gang. Resultatet ble som jeg sa, litt for klumpete. Øving gjør mester!


Det ble litt stilig uansett.

Ha en super onsdag!

Caroline

fredag 7. oktober 2011

Rosa Sløyfe Cupcakes

Så da var det oktober igjen. Tiden flyr! Husker veldig godt oktober i fjor da jeg hadde startet opp på masterstudiet igjen etter ett år i permisjon. Og det jeg husker godt fra oktober i fjor var Kreftforeningens Rosa Sløyfe kampanje for å samle penger til brysktkreft forskning. En flott kampanje som trenger all støtten den kan få. Men selvom fokuset på kvinner selvfølgelig er stor, så må man ikke glemme at det finnes menn som også får brystkreft.

Som dere da skjønner dedikerer jeg dette innlegget til alle som har hatt brystkreft eller som kjemper. Lykke til!

Jeg har laget vaniljecupcake med bringebær curd krem og pyntet dem med marsipan og spisbare perler.

Denne gangen har jeg brukt basisoppskriften fra Passion4baking.

Manuelas vaniljecupcakes

Dette trenger du: 
3 dl sukker
200 gr smør
4 egg
5dl mel
1,5 ts bakepulver
3 dl kremfløte
3/4 ss vaniljefrø

Dette gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.

Pisk smøret, sukkeret & vaniljefrøene godt sammen.


Når det er godt pisket sammen tilsetter du eggene en etter en til røren er godt blandet.


Mens dette piskes sammen blander du sammen melet og bakepulveret. Dette må gjøres veldig godt, gjerne gjennom en sil.
Tilsett melet & kremfløten og rør godt til du får en god og kremete røre. (ja, jeg smakte på den allerede her! NAM!)

Fyll muffinsformene 3/4 fulle og stek dem i ovnen i 15 minutter.

La dem kjøle seg ned mens du lager kremen.

Bringebærkrem

Dette trenger du:
3 dl kremfløte
400 gr Rasberry Curd

Pisk fløten på lav hastighet til kremen får stive topper.

Så heller du i Rasberry Curden og blander du det godt sammen.

Sett det i kjøleskapet 10-15 minutter så kremen får satt seg.


Etter det er det bare å begynne å pynte.

Jeg ønsket også å fylle muffinsen med syltetøy så derfor hullet jeg dem ut.

Syltetøyet (& curd'en) har jeg kjøpt på Lerøy i Bergen. Men jeg tror du kan få tak i dem på velassorterte butikker. Du kan jo bare bruke det syltetøyet du vil.

Det syltetøyet er nydelig!

Så la jeg lokk over muffinsen og syltetøyet med marsipan.

Jeg laget også rosa sløyfer i marsipan.




Støtt kampen mot brystkreft og kjøp en rosa sløyfe. Enten her på nett eller på forskjellige utsalgsteder der du bor.

Ha en fin helg alle sammen!

Caroline

torsdag 6. oktober 2011

Intervju i Høstavisen


For noen uker siden hadde jeg en hyggelig dame på besøk og resultatet av dette møtet ser du ovenfor! Et fint lite intervju om bloggen og noen gode oppskrifter som nå er blitt delt med alle som leser Bergens Tidende i dag. Intervjuet er i et bilag som heter Høst & Fritid. Om du ikke bor i Bergen eller ikke har BT kan du trykke på bildet for å lese intervjuet.

Ellers driver jeg å redigerer bilder til det neste innlegget som er dedikert Kreftforeningens Rosa Sløyfe kampanje. Jeg har tatt så utrolig mange bilder så det tar sin tid!

Håper dere har en fin torsdag!

Caroline

lørdag 1. oktober 2011

En kronjuvel av en brownie

Lagde noen fantastiske brownies i overigår som jeg bare må dele med dere! Jeg har alltid vært veldig har å gjøre fornøyd når det kommer til brownies fordi jeg synes at konsistensen er like viktig som smaken. Noen brownies er litt for luftig og andre er for lik vanlige sjokoladekaker. Men ikke denne... Denne brownien er så fantastisk mektig, saftig & seig. Og det er den seigheten jeg har letet etter i en brownies. Får å få en saftig og seig brownie må man ha riktig oppskrift, men også riktig temperatur på ovnen. Og jeg har i denne oppskriften funnet min kronjuvel av en brownie. (Som dere nå sikkert skjønner synes jeg denne kaken er utrolig god!) Den er faktisk enda bedre om du lar den stå over natten i kjøleskapet. NAM!

Trippelbrownies

Dette trenger du:
175 gr usaltet smør
200 gr mørk sjokolade (helst 70%)
3 egg
3,5 dl sukker
1,5 dl mel
1,5 ss kakao
100 gr hakket, hvit sjokolade
100 gr hakket, melkesjokolade

Dette gjør du:

Forvarm ovnen til 175 grader. Smelt deretter smøret og den mørke sjokoladen i en liten kjele. Samtidig pisker du eggene og sukkeret til en lett eggedosis før du blander det sammen med den flytende sjokolademassen. Tilsett mel og kakao, balnd godt. Rør tilslutt inn den hakkede sjokolade før du heller røren i en liten, bakepapirkledd langpanne. Stek den i 35 minutter. Brownien skal da ha en sprø topp, men være saftig under. La den stå å hvile seg 15 minutter før du serverer den. Eller sett den i kjøleskapet og glem den til dagen etterpå...om du klarer!

Oppskriften kommer fra en bok som heter "Brownies" og er skrevet av Ingrid Wikholm.

Det kan være at du bør halvere oppskriften, du kommer til å ville spise opp alt etter første bit!

Ha en super lørdagskveld,
Caroline