til bloggposten som jeg jobber med.
Stay tuned!
Caroline
onsdag 1. juni 2011
lørdag 28. mai 2011
Forsinket 1 års gave!
Jeg holder meg til ordtaket "bedre sent enn aldri". Jeg har nemlig vært utrolig treig med å ha en "hurra-min-blogg- er-1-års"-konkurransen som jeg lovte dere før påske(!). Men her kommer den endelig. Siden det var "min" bursdag har jeg lyst å gi bort en ting som jeg er veldig glad i selv. (Altså en ny en og ikke den jeg har.)
Kan du gjette hva det er?
Ikke? Et hint til...
Om du nå har gjettet riktig er du kanskje interessert i å vinne den?
Den er en liten Kastehelmi glassskål fra Iittala! Er den ikke fin?
Det er min grønne som du ser i bakgrunnen der. Den er en av mine absolutte favorittskåler for tiden.
Så til saken! Har du lyst til å vinne denne flotte skålen? Så flott! Alt du trenger å gjøre er legge igjen en kommentar hvor du forteller meg at du vil vinne og hva du ønsker å se mer av på bloggen; kaker, kjeks, konfekt eller noe annet kanskje? Jeg hadde også satt pris på om du vil dele bloggen min til venner og kjente, men det er ikke et krav.
Fristen setter jeg til søndag 12. juni. Husk å skrive navnet ditt under slik at jeg vet hvem du er. Håper du henger deg på min lille bursdagsfeiring!
Ha en god lørdag videre,
Caroline
OBS: glemte å si at jeg trekker vinneren med hjelp fra random.org.
Kan du gjette hva det er?
Ikke? Et hint til...
Om du nå har gjettet riktig er du kanskje interessert i å vinne den?
Den er en liten Kastehelmi glassskål fra Iittala! Er den ikke fin?
Det er min grønne som du ser i bakgrunnen der. Den er en av mine absolutte favorittskåler for tiden.
Så til saken! Har du lyst til å vinne denne flotte skålen? Så flott! Alt du trenger å gjøre er legge igjen en kommentar hvor du forteller meg at du vil vinne og hva du ønsker å se mer av på bloggen; kaker, kjeks, konfekt eller noe annet kanskje? Jeg hadde også satt pris på om du vil dele bloggen min til venner og kjente, men det er ikke et krav.
Fristen setter jeg til søndag 12. juni. Husk å skrive navnet ditt under slik at jeg vet hvem du er. Håper du henger deg på min lille bursdagsfeiring!
Ha en god lørdag videre,
Caroline
OBS: glemte å si at jeg trekker vinneren med hjelp fra random.org.
tirsdag 24. mai 2011
Bedre sent enn aldri!
Jeg beklager virkelig for at det går så utrolig lenge mellom hvert innlegg, men jeg har hatt endel å gjøre med utstillingen som jeg er med på i forbindelse med min master. Jeg rett og slett vært helt utslitt og har ikke orket tanken på å blogge.
Men nå kjenner jeg at jeg savner å blogge, så da er det på tide å starte opp igjen! Som jeg gleder meg. Jeg har bakt i denne tiden selvom jeg ikke har blogget og har noen bilder jeg vil dele med dere. Spesielt bildene fra den kaken jeg skal vise her. Jeg ble nemlig veldig inspirert av den svenske bloggen Call Me Cupcake og de fantastiske bildene av hennes Pink Rainbow Cake. Jeg bare måtte prøve meg på noe lignende. Men anledningen var min søsters kjæreste sin 30 års dag. Han er ikke så glad i rosa så da ble det en annen farge istedet.
Kaken er laget av sukkerbrød med vaniljesmak og ble nesten 30 cm høy. Det er den høyeste kaken jeg har laget til nå. Kaken hadde også bringebærsyltetøy i og var dekket med pisket krem. Den var mektig, men veldig god.
Jeg pyntet kaken med papirflagg. For de av dere som husker min sønns 1 årsdag i fjor så ser du at disse flaggene er de samme. Vel, de er ikke helt de samme, men noen som ble til overs. Det hvite flagget med 30 på var det eneste jeg lagde nytt.
Har du gjettet fargen jeg har brukt inni enda da?
Helt riktig. Grønn! Ja, jeg vet. Grønn er vel kanskje en farge man skal passe seg for når man lager mat, men jeg synes det funket denne gangen.
Hva synes du?
Slik så den ut oppskjært. Jeg synes den ble fantastisk fin. Kanskje fordi det er første gang jeg har laget en slik type kake, den holdt seg oppe og fordi den smakte godt. Dette ga mersmak og jeg vil absolutt prøve meg på en slik igjen!
Jeg lovet dere en give-away (finnes det noe bra norsk ord for give-away?) og det skal jeg holde. Jeg kjøpte noe riktig fint da jeg var på påskeferie og kommer til å lage et innlegg om dette i neste innlegg. Gled deg!
Ha en fin dag,
Caroline
Men nå kjenner jeg at jeg savner å blogge, så da er det på tide å starte opp igjen! Som jeg gleder meg. Jeg har bakt i denne tiden selvom jeg ikke har blogget og har noen bilder jeg vil dele med dere. Spesielt bildene fra den kaken jeg skal vise her. Jeg ble nemlig veldig inspirert av den svenske bloggen Call Me Cupcake og de fantastiske bildene av hennes Pink Rainbow Cake. Jeg bare måtte prøve meg på noe lignende. Men anledningen var min søsters kjæreste sin 30 års dag. Han er ikke så glad i rosa så da ble det en annen farge istedet.
Kaken er laget av sukkerbrød med vaniljesmak og ble nesten 30 cm høy. Det er den høyeste kaken jeg har laget til nå. Kaken hadde også bringebærsyltetøy i og var dekket med pisket krem. Den var mektig, men veldig god.
Jeg pyntet kaken med papirflagg. For de av dere som husker min sønns 1 årsdag i fjor så ser du at disse flaggene er de samme. Vel, de er ikke helt de samme, men noen som ble til overs. Det hvite flagget med 30 på var det eneste jeg lagde nytt.
Har du gjettet fargen jeg har brukt inni enda da?
Helt riktig. Grønn! Ja, jeg vet. Grønn er vel kanskje en farge man skal passe seg for når man lager mat, men jeg synes det funket denne gangen.
Hva synes du?
Slik så den ut oppskjært. Jeg synes den ble fantastisk fin. Kanskje fordi det er første gang jeg har laget en slik type kake, den holdt seg oppe og fordi den smakte godt. Dette ga mersmak og jeg vil absolutt prøve meg på en slik igjen!
Jeg lovet dere en give-away (finnes det noe bra norsk ord for give-away?) og det skal jeg holde. Jeg kjøpte noe riktig fint da jeg var på påskeferie og kommer til å lage et innlegg om dette i neste innlegg. Gled deg!
Ha en fin dag,
Caroline
tirsdag 19. april 2011
Franske makroner...hm ikke helt.
Nå har roen senket seg rundt skole og påsken har begynt. Deilig. Jeg har selvfølgelig begynt å bake igjen. Jeg har bakt appelsinkjeks og franske makroner. Vel, det ble ikke helt makroner. Det ble noe feil med røra. Istedetfor å være litt flytende var den ganske tørr. Jeg tror jeg brukte for lite eggehvite. Neste gang skal jeg prøve en annen oppskrift som sier hvor mye gram eggehviter det skal være istedetfor antall egg. Eggene varierer for mye i størrelsene.
Er det noen som har en god oppskrift på makroner som jeg kan få?
Anyhow... jeg stekte nå disse "makronene" allikevel. Det ble små kaker som var harde utenpå og myke inni. Faktisk ganske gode. For å gjøre de bedre dyppet jeg alle kakene i sjokolade. Mmm! Det ble faktisk godt.
Det blir endel baking neste uke, men nå tar jeg påskeferie!
God påske!
Caroline
Er det noen som har en god oppskrift på makroner som jeg kan få?
Anyhow... jeg stekte nå disse "makronene" allikevel. Det ble små kaker som var harde utenpå og myke inni. Faktisk ganske gode. For å gjøre de bedre dyppet jeg alle kakene i sjokolade. Mmm! Det ble faktisk godt.
Det blir endel baking neste uke, men nå tar jeg påskeferie!
God påske!
Caroline
fredag 15. april 2011
Jeg har en master i Design!
![]() |
Logoen til prosjektet. |
Endelig er masteren i boks! Det føles så godt ut å endelig kunne senke skuldrene mine! Fikk beskjeden om at jeg hadde bestått i går. Deretter ventet gjennomgang av alle prosjektene i min klasse, med tilhørende fest på skolen. Champagne ble det og feiring ute i de små timer.
Litt redusert i dag, men det var det verdt!
Om dere befinner dere i Bergen mellom 5.-15. mai kan dere se utstillingen jeg er med på, Substans 2011, på Vestlandske Kunstindustrimuseum.
Hurra!
Caroline
tirsdag 12. april 2011
Hipp Hipp Hurra! Bloggen er 1 år i dag!
![]() |
Sjokolademuffins med hvit sjokoladesmørkrem. |
Og nå er masteren min levert og jeg har presentert arbeidet mitt for sensorene mine. Mitt prosjekt har vært spilldesign med baking som tema. Jeg har kalt oppgaven min Piece of Cake, men det har vært alt annet enn enkelt. Men nå er det endelig over! Jippi! Endelig har jeg tid til å slappe litt av, være sammen med sønnen & mannen min og ikke minst har jeg nå tid til å bake og blogge igjen! En veldig herlig følelse. Jeg vet ikke om jeg har stått før på torsdag, men akkurat nå bekymrer jeg meg ikke. Jeg er bare veldig glad for å ha fullført. Det har vært noen harde måneder.
![]() |
Bananmuffins med sjokoladesmørkrem. |
Som en del av presentasjonen min bakte jeg muffins til sensorene slik at de skulle skjønne at jeg synes baking er så gøy. Jeg lagde bananmuffins med sjokoladesmørkrem og sjokolademuffins med hvite sjokoladebiter og med hvit sjokoladesmørkrem. Den kremen var utrolig god. Så den må jeg dele med dere. Så denne skal jeg lage mer. Muffinsoppskriften finner du her.
Smørkremoppskriften kommer her.
Dette trenger du:
250 gr usaltet smør
10 dl melis
2-3 ss melk/fløte
1-2 ss vaniljeekstrakt
100 gr hvit/mørk sjokolade
Dette gjør du:
Smelt sjokoladen over et vannbad og sett det til kjøling.
Myk smøret på kjøkkenbenken i 10 minutter før du skjærer det i terninger og hiver det oppi bollen. Pisk smøret på lav hastighet til det blir en deig/smørje.
Hell i 2,5 dl melis og pisk det godt sammen før du heller i 2,5 dl mer melis.
Midtveis i melisen heller du i 2 ss melk. Bland godt. Tilsett resten av melisen under lav pisking.
Så tilsetter du vaniljeekstrakt. Om du ikke har, så kan du bruke vaniljeessens eller vaniljepulver fra butikken. Så pisker du alt sammen i 3-4 minutter.
Tilsett deretter den avkjølte sjokoladen og pisk kremen på medium styrke i 4 minutter.
Så er det bare å putte kremen i sprøyteposen og dekorere de deilige muffinsene du har bakt.
Jeg har tenkt å feire 1 års dagen til bloggen min med en give-away, men den må komme etter påske. Har ikke hatt tid til å finne noe bra å gi bort enda. Så følg med!
Ha en fin uke!
Caroline
fredag 1. april 2011
Bare en uke igjen.....
![]() |
Skjermbilde av min nye favorittblogg: Bakers Royale |
Beklager stillheten, men jeg baker så lite i disse dager. Jeg sitter nemlig på skolen 15 timer daglig for å gjøre ferdig det visuelle til mastersensuren min 11.april.
Jeg gleder meg sånn til å ha tid til å bake med min fine KitchenAid igjen og finne nye oppskrifter som må prøves. Selvom jeg ikke baker selv holder jeg meg da oppdatert på andre som baker. Plutselig oppdaget jeg denne bloggen: Bakers Royale. Fantastisk flott blogg med fine bilder og gode beskrivelser. Ta deg en tur dit davel. Jeg er iallefall solgt og gleder meg til å prøve ut flere av oppskriftene.
Caroline
Abonner på:
Innlegg (Atom)