Mine sider

søndag 6. november 2011

Kakao på pinne

Ja, jeg har en greie for søte ting på pinner for tiden. Du har kanskje merket det du også? Men disse er faktisk noe jeg har laget for en stund tilbake og som ble en stor suksess om jeg har tolket mottakerene riktig. Eller hva Silje & Andrè? Disse fine menneskene hadde nemlig en bursdagsfeiring tidligere i år hvor jeg ble invitert til og hva gir man til noen som tilsynelatende har alt? Jo! Spiselige gaver! Det slår som regel aldri feil.

Jeg lagde to ting.

Det første var popcorn dekt med sjokolade, som dere allerede har sett.

Den andre var kakao på pinne.

Jeg har sett dette blitt gjort av andre før, både på butikken og på nett. Men det er uansett gøy å prøve å se om man får til å lage det selv. Jeg valgte å bruke Freias kakaosjokoladeplate som grunnsjokolade. (Glemte av en eller annen grunn å ta bilde av emballasjen.) Du trenger ikke bruke den sjokoladen. Jeg ville bare bruke den fordi den har en god vaniljesmak på seg.

Det neste jeg valgte var tilbehøret. Peppermintestang, mintsjokolade, kanelstenger og mini marshmallows.  Her kan du jo velge dine favoritter!Jeg bestilte treskjeer fra en Etsy butikk, men du kan også bruke ispinner.

Det neste jeg måtte velge var støpeformen. Siden jeg ikke rakk å kjøpe silikonformer valgte jeg å lage det i minimuffinsformen min fra Wilton.
Det gikk ganske bra helt til sjokoladen var stivnet og skulle ut igjen. Jeg måtte, veldig forsiktig, varme opp bunnen slik at sjokoladen slapp. Det gikk, men det hadde vært mye bedre med silikonformer. Så neste gang skal jeg finne egnede former.

Nå kom jeg faktisk på hvem som ga meg inspirasjonen i første omgang, nemlig Ina hos bloggen mat på bordet. Hun lager de på en annen måte. Kanskje den er bedre. Ta en tur til bloggen hennes å se.

Jeg lagde kakao med knust peppermintestang.

Kakao med mintsjokolade.

Kakao med kanelstang og rosiner.

Kakao med mini masrhmallows.

De ble ganske flotte å se på og veldig gode.

Jeg pakket de også fint inn i cellofan og lagde lapper med bruksanvisning. En flott gave. Kanskje en idé til julegave?Hver bit krever 2-3 dl oppvarmet melk.Rør rundt og spis den halvt smeltede sjokoladen direkte fra skjeen eller rør til sjokoladen og melken blir en deilig, god og varm kakao.

Nam!

Caroline

8 kommentarer:

 1. Mm nam!

  Utrolig god idé med mintsjokolade! MMMMM!!!
  Ser vidunderlig ut!

  SvarSlett
 2. For ein god ide! Det skal eg definitivt lage no før jul!

  SvarSlett
 3. Så god ide, virkelig fin blogg du har, fast leser nå jeg :))
  - Ida

  SvarSlett
 4. Tora: Den med mint var kjempegod!

  Ann-Kristin: Dette er kjempefine gaver å gi bort! De jeg ga de til ble skikkelig glade. De synes nesten de var for fine til å brukes, men jeg forsikret dem om at jeg fint kan lage det til dem igjen ;)

  Ida: Åhhh....tusen takk for det Ida! Blir så glad for sånne kommentarer. You made my day ;)

  SvarSlett
 5. Fantastisk!!!

  Det SKAL prøves i julen - i julekalender og gis bort:) *gleder meg allerede*

  SvarSlett
 6. Hei :)

  Lurte på om du bare smeltet hovedsjokoladen og så pyntet med tilbehøret? Eller blandet du den kakaosjokoladen(hva er det egentlig, vanlig kokesjokolade med mye kakao???) med andre?

  SvarSlett
 7. Så utrolig original gave! :) Husker du hvilken etsy-butikk du kjøpte skjeene fra?

  SvarSlett
 8. Frk Muffin: Så flott høre! Jeg skal også lage flere for å gi bort. Det er en flott gave å få synes jeg ;)

  Anonym 1: Jeg smeltet bare Regia Kakaosjokolade og helte dem i formene for å pynte dem. Jeg vet om en annen oppskrift som bruker både kokesjokolade og kakaopulver. Her er en link til et bilde av emballasjen:
  http://lh3.ggpht.com/_hsQTcBKzkRU/TRcpDrOtWLI/AAAAAAAACLY/br1VF0dPjLY/IMG_1779_thumb%5B7%5D.jpg

  Anonym 2: Ja, ikke sant! Supert å gi bort noe som er fint å se på og som faller i smak hos de fleste. For hvem liker ikke kakao ;) Her er linken til etsy-butikken:
  http://www.etsy.com/listing/53733842/craft-ready-wooden-disposable-cutlery
  Om du søker på wooden cutlery på Etsy får du flere butikker å velge i også.

  SvarSlett